Új kedvenc helyem van a Budai-hegységben és terveim szerint hamarosan vissza is térek majd ide egy Szénás-körre. A Hétköznapi Hősök hatodik állomásán a Nagykovácsit körülvevő hegyeket kerestük fel, a már összeszokott kis csapattal, családias, vidám, baráti hangulatú túrán.

Egyből a Nagy-Szénás felé indultunk, ahonnan fantasztikus kilátás nyílt a körülöttünk lévő tájra. Beláttuk a Pilis és a Budai-hegység vonulatait. A kellemes késő délutáni napsütésben órákig tudtam volna itt ücsörögni.

Miután alaposan szétnéztünk és mindenki elég fotót készített egy hangulatos tisztásra indultunk, amit nagyon szép erdei ösvény követett. Egy rövid emelkedő után visszaérkeztünk a csúcs alatt egykor itt állt turistaház emlékére emelt falhoz és kőtáblához.

A Zsíros-hegy felé még útba ejtettünk egy kilátóhelyet, de ekkorra a távolból már hallottuk, hogy dörög az ég. Sietősre fogtuk a tempót. Mire megérkeztünk, a nap lenyugvóban volt és a közeledő viharfelhő villámokat szórt a Pilis-tető környékére. Nagyon szép volt a látvány, de nem vártuk meg, hogy beérjen minket az eső. A Muflon itató érintésével -amiről most már tudom, hogy egy kocsma-, visszaindultunk Nagykovácsiba.